Фото ув'язненого Манафорта / фото twitter.com/jaketapper

Колишній керівник передвиборчого штабу Дональда Трампа та екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт обговорював "мирний план" щодо України із пов'язаним з російською розвідкою українцем Костянтином Килимником.

Про це йдеться у судовому поданні адвокатів Манафорта, яке мало бути частково засекреченим, але через технічну помилку юристів стало публічним, передає CNN.

Згідно з цими документами, Манафорт і Килимник у 2016-му році обговорювали "український мирний план", пов'язаний з російським вторгненням до країни. Про деталі цього плану нічого не повідомляється.

Відео дня

Окрім того, Манафорт ділився з Килимником результатами соцопитувань, пов'язаних з президентською кампанією у США.

Читайте такожСпецпрокурор США Мюллер розповість, про що брехав Манафорт

Подання адвокатів Манафорта також підтверджує, що він зустрічався з Килимником у Мадриді, коли працював у передвиборчому штабі Трампа. Тепер загалом відомо про три зустрічі Манафорта з Килимником під час президентської кампанії.

"Килимник вже давно підозрюється в тому, що він займає центральне місце в розслідуванні [спецпрокурора США Роберта] Мюллера щодо російського впливу на президентські вибори 2016 року. Викриття в судовому поданні, здається, підтверджують це", - пише CNN.

У лютому 2017 року соратник Пола Манафорта Костянтин Килимник в інтерв'ю Радіо Свобода заявив, що він детально інформував Манафорта про події в Україні під час президентських перегонів у Сполучених Штатах. Також під час їхніх розмов йшлося про "мирний план" щодо вирішення конфлікту на Донбасі. 

За словами Килимника, зазначений план передбачав повернення до України Віктора Януковича, як регіонального лідера у Донецькій та Луганській областях.

Килимник також спростовував будь-які зв'язки з російською розвідкою, але повідомляв, що спілкувався щодо подій в Україні з Манафортом під час виборів президента США достатньо часто.