Сторони обговорили ситуацію в Азовському та Чорному морі та наявні загрози з боку Росії / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко висловив сподівання на збільшення допомоги з боку Європейської Комісії та держав-членів ЄС для підтримки Донбасу та українського Приазов'я, які страждають від триваючої російської агресії.

Як повідомляється на сайті глави держави, про це він сказав під час зустрічі з міністром закордонних справ Естонської Республіки Свеном Міксером, міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічусом та міністром закордонних справ Республіки Польща Яцеком Чапутовичем.

"У цьому контексті глава держави високо оцінив рішення сторони ЄС направити наприкінці січня оціночну місію для вивчення додаткових соціально-економічних потреб регіону", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСША вже в найближчі місяці можуть ввести санкції проти РФ та надати Києву зброю - екс-посол

Сторони обговорили ситуацію в Азовському та Чорному морі та наявні загрози з боку Росії з урахуванням вчиненого у листопаді 2018 року акту агресії російських військових проти українських кораблів та захоплення в полон українських моряків. Відзначено необхідність посилення консолідованого міжнародного тиску на Росію з вимогою негайного звільнення українських полонених моряків, повернення захоплених кораблів та забезпечення свободи мореплавства в Азовському і Чорному морі.

також президент подякував керівникам зовнішньополітичних відомств країн-союзників України за активне просування питання про запровадження нового «Азовського пакету» санкцій Європейського Союзу проти Росії.