Експерт оцінив перспективи широкомасштабної війни України з Росією / фото Flickr

Соціолог, публіцист, автор книги "Система Путіна" Ігор Ейдман прокоментував перспективи вирішення конфлікту між Росією і Україною.

"Почну з того, що немає "російсько-українського конфлікту". Коли почалася Друга світова війна, не було "німецько-польського конфлікту", а був напад Німеччини на Польщу. Так і зараз немає "російсько-українського конфлікту" – є напад путінської Росії на Україну", – підкреслив експерт під час чату на Главреді.

Він упевнений, що ніякого просування на шляху до вирішення проблеми за 2018 рік не було і при Путіні не буде.

Відео дня

Читайте такожРосія випробовує в Україні новітні технології гібридної війни - Порошенко

"Путін Україну не відпустить. Для нього це ідея фікс – підкорити Україну, поставити в ній у владі своїх маріонеток. І він усіма засобами буде намагатися реалізувати цю ідею фікс, поки він при владі", – пояснив соціолог.

За його словами, "Кремль сподівається взяти Україну тепленькою – на виборах, отримавши такого українського президента, який би його влаштував".

"А якщо зараз почнуться активні військові дії, навряд чи це буде можливим, тому що це призведе до скасування президентських виборів і краху кремлівських надій привести до влади якогось зручного для себе кандидата. Та й до широкомасштабної війни проти України або до її захоплення Путін не готовий", – зазначив Ейдман.

І додав: "А ось локальна війна, наприклад, спроба прокласти сухопутний коридор з Криму в Росію, цілком можлива. Але – не зараз. Тому що це теж призведе до скасування виборів".

Нагадаємо, Порошенко розповів, коли поверне Донбас і Крим. Президент України пов'язав томос з поверненням окупованих територій.

Раніше соціолог пояснив, чому Путін категорично не хоче розмовляти з Порошенком. Порошенко російському лідерові дуже незручний, вважає експерт.