В Україні буде певна кількість парафій, які будуть підпорядковані Російській православній церкві \ УНІАН

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що в Україні буде певна кількість парафій, що підпорядковуватимуться Російській православній церкві.

Читайте такожЕпіфаній розповів, коли може відбутися його зведення на Київський престол

Про це митрополит сказав в інтерв’ю грецькому виданню TaNea, повідомляється на його сторінці у соцмережі Facebook.

Відео дня

«За нашими оцінками, в Україні буде певна кількість парафій, які будуть підпорядковані Російській православній церкві. Це логічно, і ми не маємо жодних заперечень проти цього», - зазначив він.

За словами митрополита Епіфанія, Російська православна церква може піклуватися про своїх віруючих на території України. «Ті, хто вирішить залишитися в російській церкві, не повинні відчувати жодного виду тиску. Ці парафії повинні мати рівні права з тими, що належать до Православної української церкви», - зауважив він.

Митрополит Епіфаній вважає, що поступово «наші відносини будуть нормалізовані, наші народи відновлять дружбу, добрі і мирні стосунки».

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.