Зеленський показав на відео документ / фото УНІАН

Шоумен Володимир Зеленський заявив, що вийшов зі складу кіпрської компанії Green Family LTD, якій належить російська кінокомпанія Грін Філмз.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зеленський показав на відео документ, в якому написано, що він володіє 300 акціями і заявляє про свій вихід зі складу акціонерів компанії Green Family LTD, а також доручає у найбільш короткий термін здійснити всі необхідні дії, передбачені чинним законодавством, для цього виходу.

Скріншот відео

Як повідомлялося, 17 січня журналісти "Схем" заявили, що знайшли три російські компанії, які займаються виробництвом кінофільмів і телевізійних програм. Кінцевими власниками цих трьох компаній вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлев, Борис і Сергій Шефіри, а також соратник бізнесмена Ігоря Коломойського Тімур Міндіч. 

Читайте такожЗеленський розповів про запрошення на Банкову: запитували про президентські амбіції (відео)

Наступного дня керівник "Студії Квартал-95" Володимир Зеленський заявив, що не веде бізнесу в Росії, так само як не мають його члени колективу студії. Юрист "Кварталу" Іван Баканов додав, що сенсації в цьому розслідуванні немає, бо фірма "Ґрін Філмз" отримує на території РФ так звані роялті – тобто гроші за використання продукції, авторства в тому числі і Зеленського, що була виготовлена ще до 2014 року. 

19 січня Зеленський підтвердив, що в Росії до цих пір працює компанія, яка частково пов'язана з ним, але пообіцяв вийти з неї найближчим часом.