Геращенко сумнівається, що РФ і Україна зможуть ратифікувати один і той самий документ / фото УНІАН

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає малоймовірною реалізацію пропозицій спецпредставника ОБСЄ в Тристоронньої контактній групі Мартіна Сайдіка щодо врегулювань конфлікту на Донбасі. Зокрема, віце-спікер засумнівалася, що парламенти України і Росії зможуть ратифікувати один і той же документ.

Читайте такожПоговоримо після зникнення "ДНР" і "ЛНР": Клімкін відреагував на "план Сайдіка" щодо Донбасу

"Незрозуміло, за що саме повинні проголосувати, по ідеї Сайдіка, два парламенти. Тому що я складно собі уявляю хоч один документ, який зараз одночасно можуть ратифікувати Верховна Рада України і Держдума Російської Федерації", - заявила Геращенко в кулуарах форуму "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом "в Києві у вівторок, 29 січня, пише Дзеркало тижня.

Відео дня

Вона підкреслила, що Київ розраховує на більш активну участь ОБСЄ в реалізації Мінських домовленостей.

"Ми очікуємо від ОБСЄ, в тому числі від пана Сайдіка, більш активної залученості у вирішення питань виконання Мінських угод, зокрема блоку з безпеки і гуманітарного блоку. Неприпустимо, що українська сторона вже рік не може розблокувати питання звільнення заручників", - зазначила Геращенко .

Віце-спікер нагадала, що президент Петро Порошенко озвучував пропозицію про введення місії ООН в ОРДЛО з поліцейської компонентою для підготовки до місцевих виборів. Але їх можна проводити тільки після виведення російських військ і техніки з окупованої території, підкреслила Геращенко.