Рада ЄС продовжила до 6 березня 2020 року заморожування активів Януковича / УНІАН

Рада Європейського Союзу затвердила рішення продовжити до 6 березня 2020 року санкції проти колишнього президента Віктора Януковича та 11 його соратників.

Як ідеться в повідомленні на сайті Ради Євросоюзу, правові документи про продовження обмежувальних заходів будуть опубліковані 5 березня в Офіційному журналі ЄС.

Читайте такожЯнукович виводив брудні гроші з України через Swedbank - ЗМІ

Відео дня

"Рада ЄС продовжила до 6 березня 2020 року замороження активів, спрямованих проти 12 осіб, визначених відповідальними у зловживанні українськими державними фінансами або у перевищенні повноважень, що призвело до втрати українських державних фінансів", - йдеться у повідомленні.

Водночас проти однієї особи санкції не було продовжено. Це рішення ґрунтується на щорічному перегляді обмежувальних заходів. Офіційно ім'я цієї особи не повідомляється.

Водночас, як відомо, минулого тижня санкції зняли з екс-глави Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції у вигляді замороження активів проти колишніх українських високопосадовців часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами та порушення прав людини. Востаннє санкції були подовжені рік тому.

Рік тому із санкційного списку були виключені екс-міністр юстиції Олена Лукаш та брат Андрія Клюєва, народний депутат Сергій Клюєв.

В санкційному списку перебувають разом з Януковичем екс-прем'єр Микола Азаров, колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачик, олігарх Сергій Курченко.