REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час відкриття виставки «Присутність. Докази агресії російських військ на території України» на Михайлівській площі в центрі Києва.

«Такий запит є, й ми очікуємо відповідного рішення Сполучених Штатів. Вважаю, що таке рішення буде. Це дасть нам чинник стримування, я думаю, що Російська Федерація й бандити добре розуміють, що якщо в нашій країні є окрім доблесті і волі ще й кваліфікована технологічна зброя, то це їх стримуватиме в більшій мірі», - сказав Аваков, відповідаючи на запитання про можливість отримання озброєння в США.

Відповідаючи на запитання про те, як він оцінює виконання недавніх Мінських угод, глава МВС підкреслив, що угоди виконуватимуться тоді, коли Росія перестане перекидати через кордон танки, озброєння й снаряди. «З ранку сьогодні обстріляно Авдіївку, загинули троє мирних хлопців, які сиділи в кафе, і ця ситуація постійно. Мінські домовленості виконуватимуться, будь-який мир буде тоді й лише тоді, коли Росія перестане перекидати через кордон танки, озброєння й снаряди», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожОбама здійснює найбільшу помилку, не надаючи зброю Україні - КрамерНа запитання про те, чи є в арсеналі України озброєння й техніка, здатні протистояти російській, зокрема, представленій на виставці, Аваков відповів, що техніка – це вторинне. «У нас є хороша техніка, але необхідно розуміти, що з нами воює величезна армія, що в десятки разів перевершує наші сили, й величезний потенціал Російської імперії з нами воює. У нас є хороша техніка, з кожним днем ми маємо все більше досвіду, в нас є й сучасні танки, й сучасні БТР, й сучасні протитанкові засоби. Але головне, що в нас є – це всезростаючі вміння, доблесть наших солдатів. Техніка важлива, але це вторинне», - підкреслив міністр.