Громадянський рух "Народна самооборона" планує наприкінці весни провести загальноукраїнську конференцію, на якій може заявити про створення на її базі нової політичної партії.

Про це в інтерв`ю "Високому замку" заявив міністр внутрішніх справ, лідер "Народної самооборони" Юрій ЛУЦЕНКО.

Пояснюючи свій вислів Ю.ЛУЦЕНКО зазначив, що до проведення конференції він планує відвідати усі регіони України "не лише в рамках своєї службової, а й громадської активності".

Відео дня

На переконання Ю.ЛУЦЕНКА, сьогодні в Україні, спостерігається існування двопартійної системи – з одного боку БЮТ, з іншого – Партія регіонів, а тому є необхідність у створенні третьої потужної політичної сили.

Як вважає голова МВС, саме вона може народитися на основі "Народної самооборони". "Ця третя сила запропонує свій майданчик для всіх, хто вірить в ідеали Помаранчевої революції", - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Водночас він зауважив, що в цій новій політсилі знайдеться місце представникам "Нашої України" та інших демократичних сил. "Буду радий бачити там і "нашоукраїнців", які не мають за собою шлейфу бізнес-інтересів та зрад. Хотів би бачити у цій силі і Віталія КЛИЧКА. Відкриті двері і політикам, яким з тих чи інших причин некомфортно у БЮТ чи неприйнятно перебувати у Партії регіонів", - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Водночас він запевнив, що в разі створення нової партії, така не буде альтернативою БЮТ чи "Нашій Україні". "Ми будемо партнерами, але третя сила потрібна саме як критик і стримувач певних вождистських проявів, які були, є і будуть в існуючих партіях", - пояснив Ю.ЛУЦЕНКО.