На 10 ранку 20 травня Зеленський прийде в Раду і складе там присягу / фото УНІАН

На офіційну частину інавгурації Володимира Зеленського запрошені всі українські президенти, крім Віктора Януковича.

Про це повідомляє "Українська правда".

На 10 ранку 20 травня Зеленський приходить в Раду і складає там присягу. Далі він пішки переходить у Маріїнський палац, де прийматиме офіційні делегації.

Відео дня

Перед прийомом у Маріїнці військові мають йому присягнути як головнокомандувачу.

Після цього Зеленський вирушить на Банкову, де матиме двосторонні зустрічі з іноземними президентами та членами урядів.

Вечірок чи неформальних фуршетів не планується.

Читайте такожЗеленський попросив вибачення у киян за пробки в день інавгурації та пообіцяв створити "незручності" для Верховної Ради (відео)

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада призначила на понеділок, 20 травня, урочисте засідання парламенту, присвячене складенню присяги новообраним президентом України Зеленським. Засідання має розпочатися о 10.00.

Речник МЗС Катерина Зеленко у коментарі УНІАН повідомила, що інавгурацію переможця виборів президента Володимира Зеленського 20 травня відвідають президенти Естонії Керсті Кальюлайд, Латвії Раймондс Вейоніс, Литви Даля Грибаускайте, Грузії Саломе Зурабішвілі, Угорщини Янош Адер і прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп, делегацію Російської Федерації не запрошували.

Також речник сказала, що очікується участь віце-президента Єврокомісії Мароша Шевчовича, делегацію НАТО очолить помічник генерального секретаря Алехандро Альваргонсалес.

"Від Молдови маємо підтвердження щодо прем‘єр-міністра, представлятиме Павел Філіп. Від Словацької Республіки буде віце-прем‘єр-міністр Ріхард Раші", - заявила Зеленко.

Також на церемонію завітають представники урядів і парламентів держав Європейського Союзу, "Великої сімки" (США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада) і посли іноземних країн.

За онлайн-трансляцією урочистої церемонії інавгурації Володимира Зеленського можна стежити в нашій онлайн-трансляції.