Разумков на кілька запитань відповів українською мовою / фото УНІАН

Лідер пропрезидентської партії "Слуга народу" Дмитро Разумков в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" почав розмовляти українською мовою. До цього на ефірах говорив російською. Пояснив, що перейде на українську, коли стане нардепом. Згодом знайшов ще одну причину - до моменту деокупації Донбасу і Криму.

Разумков на кілька запитань відповів українською. Потім ведуча програми Наталія Мосейчук запитала в нього (дивіться на відео від 18-ї хвилини ефіру):

"Ви так органічно говорите українською мовою, що я спочатку навіть не помітила і мені сказала про це режисерська група. А що - щось посвятилося? Чи все-таки закон (про українську мову як державну)?".

Відео дня

Читайте такожСоратники Зеленського повернули РФ гроші на фільм і розірвали угоду - Схеми

Разумков одразу ж перейшов на російську:

"Я гадаю, що я можу спокійно розмовляти і російською мовою, і українською мовою. У мене була можливість поспілкуватися у Львові вчора. Ми чудово спілкувалися із жителями Львова і українською мовою, і російською мовою. З деякими, з гостями західної столиці, довелося поспілкуватися англійською. Тому насправді я вчергове, об'їхавши всю країну, переконався, що ми досить непогано розуміємо одне одного, коли в цьому немає політики. І я впевнений, що ці питання - важливі. Але питання миру, стабільності, боротьби з корупцією сьогодні турбують людей набагато більше", - сказав Разумков.

Політик додав, що питання мови не так гостро стоїть і на Донбасі.

"Минулого тижня мені довелося побувати в Луганській та Донецькій областях. Вас, можливо, це здивує, але і там говорив українською і російською мовами. І чудово мене розуміли, і ні в кого не було ніяких питань чи претензій щодо мови. Були претензії, що немає води, транспорту, щодо корупційних схем на лінії розмежування - хто у кого і за скільки возить, було багато інших претензій. Але те, на чому намагаються піаритися політики, воно було дуже другорядним. Я  думаю, що ці вибори це підтвердять. І ми зможемо знайти точки дотику, які дозволять нам з вами об'єднати цю державу і ніякі політичні технології на це не зможуть повпливати", - зазначив Разумков.

Нагадаємо, в Україні від 16 липня набув новий закон про українську мову як державну.