Володимир Прокопів / Фото УНІАН

Відставка секретаря Київради Володимира Прокопіва – політична заява без юридичних підстав, яка говорить про розкол умовної «команди Кличка» у столиці.

Таку думку в коментарі УНІАН висловив екс-мер Києва, депутат Київради Олександр Омельченко.

За його словами, аргументуючи необхідність скласти з себе повноваження секретаря Київради, Прокопів зазначив про певний конфлікт інтересів, однак про конфлікт інтересів не йдеться.

Відео дня

Читайте такожКабмін розгляне звільнення Кличка на найближчому засіданні - Гройсман

«Це просто версія, яка влаштовує його і його оточення. Оскільки конфлікт інтересів – це щось інше. Наприклад, якщо його родичі оформляють землю або нерухомість, він на сесії зобов'язаний (як службовець органів місцевого самоврядування) заявити, що таке-то питання є конфліктом інтересів. Зараз же мова йде про те, що найбільша фракція Київради «Солідарність» давно розпалася. «Солідарність» (БПП) відмовилася від Кличка, а УДАР Кличка – від Прокопіва», - зазначає він.

Омельченко нагадує, що ці політичні сили-соратники, складові пропрезидентської (Петра Порошенка) фракції в Київраді, порвали стосунки перед президентськими виборами. А парламентська виборча кампанія остаточно розділила.

«Це було добре помітно, коли по одному округу йшли кандидати від УДАРу і від «Солідарності». Прокопів ж ішов на вибори самовисуванцем, щоб вийти з тіні «Солідарності» і не збирати на себе негатив», - звертає увагу депутат Київради.

За його словами, відставка Прокопіва – крок на випередження. Адже через розкол «команди Кличка» є висока ймовірність, що Прокопів на посаді секретаря Київради не зміг би зібрати і провести сесію, а це загрожує відставкою вже не з власної волі.

«Він випередив цю ситуацію», - переконаний Омельченко.

Разом з тим, на його думку, ця відставка б'є по Кличку.

«Він, як голова Київради, повинен не тільки організовувати, але і проводити сесії, але ніколи цього не робив», - зазначив Омельченко.

Як повідомляв УНІАН, Володимир Прокопів написав заяву про припинення повноважень секретаря Київської міської ради.