Сенцов наразі перебуває в московському СІЗО / фото УНІАН

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від партії «Європейська солідарність» Ахтем Чийгоз допустив, що незаконно засуджені в РФ українські політв'язні повернуться до України завтра, 30 серпня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Чийгоз сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожРобота з обміну утримуваними особами між Україною і Росією триває – Захарова

Відео дня

Чийгоз підтвердив, що незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова етаповано з колонії в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) до Москви.

«Так, Олег Сенцов у «Лефортово»», - сказав він.

«За тією інформацією, що я володію, в п'ятницю мають прибути (незаконно утримувані в РФ українці - УНІАН). Всі разом. Але це все настільки імовірно, тому що я сам пройшов цей шлях, і знаю, що зміни можуть бути. Але принцип, що це питання "на рейки" поставлено, і воно все одно буде відпрацьовано - це так», - заявив Чийгоз.

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня в московському СІЗО «Лефортово» підтвердили, що до них перевели українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

Також сьогодні стало відомо, що в «Лефортово» етапували Сенцова.

Сьогодні депутат від партії «Опозиційний блок - За життя» Віктор Медведчук заявив, що Україна і РФ ще не погодили остаточний варіант обміну утримуваними особами.