Про це повідомили в прес-службі концерну "Укроборонпром". Згідно з повідомленням, відповідні домовленості були досягнуті в рамках візиту делегації України до Туреччини.

Читайте також"Укроборонпром" може почати випуск артилерійських гармат

"Відтепер підприємства ракетно-космічної та оборонної галузей України зможуть взяти участь у створенні Турецького національного ракетного комплексу. Зокрема, турецька сторона запропонувала оформити реалізацію проекту єдиним рамковим контрактом, яким визначити підприємства "Укроборонпрому" і Державного космічного агентства України, які залучать до цього проекту. Надалі всі технічні і організаційні аспекти будуть регулюватися додатковими угодами", - зазначили у прес-службі.

Відео дня

Крім того, Україна і Туреччина домовилися про спільну розробку та виробництво турбореактивних та інших авіаційних двигунів та обговорили можливість створення спільного підприємства "ЗМКБ "Прогрес" ім. О. Івченка" з Turkish Engine Industries.

Згідно з досягнутими домовленостями, українські підприємства бронетанкової галузі зможуть долучитися до реалізації програми створення національного турецького танка "Алтай", а також розробляти, виробляти і модернізувати броньовані автомобілі та іншу техніку разом з турецькими компаніями.

Українська сторона запропонувала турецьким колегам долучитися до розробки і виробництва радіолокаційних станцій, систем зв'язку та навігації.