Дмитро Разумков / REUTERS

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков наголошує, що пріоритети України не змінилися - ми рухаємось до Європейського Союзу і НАТО.

Про це він заявив під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Грецької Республіки в Україні Георгіосом Пукаміссасом, повідомляє прес-служба парламенту.

Разумков подякував Пукаміссасу за сприяння у розвитку взаємовигідних українсько-грецьких відносин, зокрема, щодо зміцнення міжпарламентської взаємодії. Голова Верховної Ради також висловив подяку за позицію Греції щодо підтримки незалежності та територіальної цілісності України.

Відео дня

У ході розмови спікер підкреслив, що євроінтеграційні пріоритети України не змінилися: "Ми рухаємось до Європейського Союзу і до НАТО".

Разумков висловив сподівання на плідну взаємодію України і Греції у майбутньому.

Читайте такожОбражена Європа: як вплине скандальна розмова Трампа і Зеленського на стосунки ЄС та України

Голова парламенту наголосив, що у нинішніх унікальних умовах, коли три вертикалі влади об’єдналися заради здійснення реформ, український парламент змушений працювати у "турборежимі", ефективно і якісно надолужуючи недопрацювання минулих років.

"Ми розуміємо свою відповідальність і кредит довіри, який український народ надав новим політикам, і саме з цим пов’язана швидка робота парламенту. Одним із пріоритетних напрямів зараз є здійснення реформ для детінізації економіки", - підкреслив він.

На переконання Разумкова, це відкриє для інвесторів можливості ведення бізнесу в Україні. Проте, передувати цьому мають зміни судової системи та забезпечення рівного доступу до правосуддя.

Своєю чергою Пукаміссас високо оцінив рівень останніх двох виборчих кампаній в Україні: "Це досягнення, за які український народ має бути гордий, нові політики починають у гарних умовах".

Посол запевнив, що Греція і надалі неухильно підтримуватиме Україну, її територіальну цілісність і суверенітет.