Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі назвали "позитивним фактом" узгодження Україною формули Штайнмайера.

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передають "РИА Новости".

"Саме підтвердження формули Штайнмайера, яка, до речі кажучи, була прийнята всіма учасниками нормандської четвірки, включаючи Україну, вже фактично кілька років тому, є фактом позитивним і, безумовно, є важливим кроком на шляху реалізації тих домовленостей, які були досягнуті раніше", - сказав Пєсков.

Відео дня

Читайте такожАрахамія про погодження "формули Штайнмаєра": Зради немає навіть на 1%

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах ТКГ в Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдика, яке погоджує так звану «формулу Штайнмайера».

«Ми відповіли на лист пана Сайдика, що ми погоджуємо текст «формули Штайнмайера», - сказав президент і додав, що ця формула повинна бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Існуючий закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

За словами глави держави, буде новий закон, який буде розробляти парламент в тісній співпраці і при публічному обговоренні з суспільством і в ньому не буде перетнута жодна «червона лінія».

«Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої», - підкреслив Зеленський, відзначивши, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.

Також Зеленський зазначив, що питання виведення російських військових з окупованих районів Донбасу повинен обговорюватися у «нормандському форматі».