фото УНІАН

Бориспільський міськрайонний суд Київської області ухвалив рішення про обрання колишньому народному депутату Олегу Ляшку запобіжного заходу у вигляді особистої поруки.

Читайте такожПрокурор просить суд взяти Ляшка під варту без права внесення застави

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення під час судового засідання оголосив суддя Юрій Кабанячий.

Відео дня

Прокуратура просила про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без альтернативи у вигляді внесення застави.

Водночас, суд вирішив лише частково задовольнити клопотання прокурора.

Для Ляшка було обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки депутата "Європейської солідарності" Вікторії Сюмар і депутата "Батьківщини" Михайла Волинця.

На Ляшка покладено обов'язки прибувати за вимогою слідчого прокурора чи суду, повідомляти про зміну свого місця проживання, утримуватися від спілкування з потерпілим чи свідком особисто чи через інших осіб.

Строк дії цих обов'язків визначається до 00.00 17 січня включно.

22 листопада буде оголошено повний текст цієї судової ухвали.

Загалом судове засідання тривало майже 4,5 години.

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада Ляшку було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного діяча, умисне заподіяння такій особі тілесних ушкоджень у зв’язку з його державною діяльністю) Кримінального кодексу України.

Очікувалось, що того ж дня суд обиратиме йому запобіжний захід.

За словами речниці прокуратури Київської області Мар’яни Гайовської, у клопотанні йдеться про взяття під варту Ляшка без альтернативи застави або будь-якого іншого альтернативного запобіжного заходу.

Кримінальне провадження здійснюється за фактом інциденту, який стався між ним і членом фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом в залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль" 6 листопада.

Сьогодні, 19 листопада, Бориспільський міськрайонний суд Київської області розглядав клопотання про застосування запобіжного заходу до колишнього народного депутата Ляшка. Прокурор просив для Ляшка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.