Стало відомо, де росіяни утримують Олега Приходько / фото "Крым.Реалии"

В окупованому Сімферополі незаконно заарештованого українського активіста Олега Приходька утримують у спецблоці СІЗО.

Читайте такожЗ'явилося фото наслідків екокатастрофи в Криму

Про це в коментарі "Крим.Реаліі" розповів адвокат Назім Шеїхмамбетов, який сьогодні відвідав Приходька в СІЗО.

Відео дня

"Олег Аркадійович виглядає досить непогано, критичних скарг на стан здоров'я не має, ліки йому передають вчасно. Його утримують у спецблоці, в так званій камері двійці", - розповів адвокат.

За його словами, сім'ї Приходька відмовляють у побаченні з ним, але активіст продовжуватиме писати заяви на побачення і оскаржувати відмови, щоб якнайшвидше побачити рідних.

"Зв'язку у Олега Аркадійовича немає, єдина можливість зв'язатися з родиною - це листи", - зазначив Шеїхмамбетов.

Як повідомляв УНІАН, 28 жовтня адвокат Назім Шеїхмамбетов заявив, що російська ФСБ пред'явила звинувачення жителю Криму, проукраїнському активісту Приходьку, якого звинувачують у підготовці до терористичного акту і в незаконному виготовленні вибухових речовин.

Ще в червні 2016 року російські силовики затримували Приходька за українські номерні знаки на автомобілі.

У лютому 2019 року співробітники ФСБ провели обшук в будинку Приходька в селі Оріхове Сакського району. Силовики вилучили у нього українську символіку, прапори партії «Свобода», червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски. Після обшуку Приходька відвезли до Сімферополя, де допитували, розпитуючи про його діяльність і зв'язки на материковій частині України.

9 жовтня 2019 року співробітники ФСБ провели обшук у будинку активіста і затримали його, 10 жовтня затримали його дружину.

Щодо Приходька окупанти відкрили кримінальну справу за ч. 1 ст. 30 (підготовка до злочину і замах на злочин), ч. 1 ст. 205 (підготовка терористичного акту) і ч. 1 ст. 223-1 (незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконне виготовлення, переробка або ремонт вибухових пристроїв) КК РФ.

10 жовтня підконтрольний Кремлю так званий «Київський районний суд» в окупованому Сімферополі обрав Приходьку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 10 грудня.