Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський не допитувався як потерпілий у справі про погрози його життю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.

За словами Труби, Зеленського ще не допитували як потерпілого у кримінальному провадження про погрози його життю з боку народного депутата Софії Федини і волонтерки Марусі Звіробій. Водночас директор ДБР наголосив, що це не справа приватного звинувачення, а отже, для її розслідування не потрібна заява Зеленського, що він є потерпілим, достатньо висновку експертизи. Як сказав Труба, проекти підозр Федині та Звіробій знаходяться у Генеральній прокуратурі на погодженні, і лише якщо справа дійде до суду, позиція президента у тому, чи має він претензії до фігуранток, може бути врахована судом при встановленні їхньої вини чи невинуватості.

Відео дня

Читайте такожРябошапка заявив, що у висловлюваннях Федини є очевидні ознаки злочину та підтвердив відкриття проти неї справи

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня народний депутат від "Європейської солідарності" Федина та Звіробій оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Федина і Звіробій наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій. "Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", - сказала Федина.

У ДБР розпочали слідство за фактами погроз президенту і 26 листопада направили до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру та подання на зняття недоторканності з Федини. Депутата підозрюють у погрозі вбивством щодо президента України (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України). Того ж дня ДБР направило на погодження до Генпрокуратури проект підозри Звіробій.