Фото: REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео нагадав міністру закордонних справ Російської Федерації Сергію Лаврову, що окупований Росією Крим - це територія України.

Про це Помпео заявив на спільній прес-конференції з Лавровим, повідомляє Держдепартамент США.

Читайте такожПомпео заявив, що Зеленський "наполегливо бореться" з корупцією

Відео дня

Держсекретар зазначив, що на переговорах багато уваги було приділено Україні.

«Це була головна частина нашої розмови. Міністр закордонних справ Лавров щойно повернувся з Парижа, де президент Путін та президент Зеленський провели змістовні обговорення. Я пишаюся тим, що ця адміністрація (Зеленського) зробила з метою захисту суверенітету і безпеки країни. Я знову повторив міністру закордонних справ Лаврову, що Крим належить Україні, і що урегулювання конфлікту на сході України починається з дотримання зобов'язань, взятих відповідно до Мінських угод», - наголосив Помпео.

Державний секретар США Майк Помпео зустрівся з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим після проведення «нормандського саміту» в Парижі. На зустрічі Помпео обговорив з главою російського МЗС питання контролю над озброєннями, ситуацію в Україні та Сирії й інші питання, пов’язані з напруженими відносинами США та Росії.