Глава держави висловив Джонсону співчуття у зв'язку із загибеллю британських громадян / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський запросив Велику Британію долучитися до розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані, внаслідок якої загинули 176 осіб, в тому числі троє британців.

Як повідомляє прес-служба президента України, про це він сказав під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Глава держави висловив Джонсону співчуття у зв’язку із загибеллю британських громадян під час катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України» в Ірані.

Відео дня

«Вчора був без перебільшення трагічний день в історії наших держав. Прийміть мої глибокі співчуття й слова підтримки для рідних і близьких британських громадян, які загинули внаслідок катастрофи. Дякую за вашу солідарність і співпереживання», – сказав Зеленський.

Читайте такожКатастрофа літака МАУ в Ірані: у МВС пояснили роль України в розслідуванні

Президент підтвердив готовність України повною мірою долучитися до діяльності спеціальної спільної слідчої групи в Ірані.

«У наших контактах з іранською стороною ми чітко наполягаємо на проведенні прозорого, всебічного та об’єктивного розслідування задля якнайшвидшого встановлення обставин цієї трагічної події», – зауважив глава держави.

Президент України запросив Велику Британію долучитися до розслідування.

Джонсон підтримав цю ідею та наголосив, що найкращі британські фахівці мають бути залучені до з’ясування всіх обставин трагедії.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня, в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана о 06.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, в тому числі дев'ять членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадян Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів інших країн. До Ірану вже прибула група українських експертів.