REUTERS

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в ході 8-го Форуму з безпеки. "Це не внутрішній конфлікт. Це війна між правдою і обманом, це війна між свободою і диктатурою, це війна між минулим і майбутнім", - сказав прем'єр.

Читайте такожЯценюк: Путін не буде розгортати наступ на Донбасі до 29 червня

Він підкреслив, що сьогодні дуже багато залежить від спільних зусиль проти російського агресора. "Я вдячний владі Євросоюзу та адміністрації президента США за допомогу Україні. Ми втратили 20% української економіки. Ми втратили близько 7 тис. життів мирних жителів та військових. Кількість жертв жахлива. А причина лише одна: Путін хоче відновити Радянський союз і хоче бачити себе одним з ключових світових лідерів. Але так справжні лідери за спільним столом не сидять", - сказав Арсеній Яценюк.

Відео дня

У зв'язку з цим прем'єр підкреслив, що завдання українського уряду сьогодні - зробити Україну не "родичем" Євросоюзу, а повноправним членом сім'ї європейських країн.

"Ми не просимо милостиню. Ми просимо прийти сюди з інвестиціями, - сказав Арсеній Яценюк. - Ми хочемо зробити Україну не родичем ЄС, а повноправним членом європейської сім'ї".