Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі відкинули ідею обміняти подачу води до Криму на повернення Україні окупованої частини Донбасу.

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Що стосується Криму - це російський регіон і, безумовно, в рамках існуючих програм розвитку забезпечується й водопостачання цього регіону. Якщо є якісь пропозиції щодо додаткового водопостачання на комерційній або іншій основі, вони можуть бути розглянуті", - сказав Пєсков, коментуючи на прохання УНІАН пропозицію голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії відновити постачання води до Криму в обмін на Донбас.

Відео дня

Пєсков підкреслив, що Крим не може бути об'єктом "будь-яких обмінів".

"Що стосується Донбасу - це внутрішньоукраїнська проблема, й ви знаєте, що ми робимо все можливе, щоб сприяти її врегулюванню", - заявив Пєсков.

Читайте такожЧубаров про слова Арахамії щодо Криму: не можна допустити, аби влада продала кримських татар і українців за воду

На уточнююче запитання УНІАН, чи можливе відновлення контролю над кордоном в обмін на воду до Криму, Пєсков відповів: "Тему контролю за кордоном потрібно спочатку проголосувати з представниками Донбасу, представниками двох "самопроголошених республік". Без здійснення цих контактів дуже важко щось сказати. Поки що з великою часткою впевненості можна припустити, що вони будуть проти того, щоб міняти суть і сутність Мінських домовленостей, під якими також стоять візи представників цих двох регіонів".

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого в ефірі одного з українських телеканалів Арахамія заявив, що погодився б пустити воду в окупований Крим в обмін на виведення російських військ з Донбасу.

Своєю чергою керівник Офісу президента України Андрій Єрмак назвав цю заяву особистою думкою Арахамії.