У "Слузі народу" не вірять у відставку генпрокурора до літа / фото УНІАН

Генеральному прокурору Руслану Рябошапці щонайменше до літа не загрожуватиме звільнення, оскільки зараз починається другий етап реформи у прокуратурі - переатестація обласних прокурорів, що триватиме до червня.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

"За моїм прогнозом…, до літа, мінімум, я думаю, що пану Рябошапці нічого не буде загрожувати у плані звільнень, тому що зараз якраз починається другий етап реформи прокуратури, а саме - переатестація обласних прокурорів. І, фактично, цей етап треба завершити до червня, за планом", - сказав депутат.

Відео дня

Читайте такожРябошапка розповів про хід першої справи щодо кнопкодавства нардепа

Він також заявив, що Рябошапка є тим, хто надихає цю реформу.

"Ми розуміємо, що будь-яка реформа носить певне ім’я, і ця реформа, однозначно, буде названа іменем Рябошапки. Якщо йому дадуть завершити цю реформу, то перезавантаження як Генеральної прокуратури в Офіс генпрокурора, так і регіональних прокуратур в обласні прокуратури відбудуться саме зараз", - зазначив Монастирський.

Нагадаємо, 18 лютого низка ЗМІ повідомили, що Рябошапка після зустрічі на Банковій збирається у відставку. Президент нібито висловив невдоволення роботою Офісу генпрокурора. Згодом сам Рябошапка цю інформацію спростував і назвав інформаційною провокацією.