Міністр закордонних справ України Володимир ОГРИЗКО вважає, що політичні кризи в Україні при демократичному їх вирішенні не вплинуть на отримання Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це він заявив журналістам пізно ввечері 14 вересня.

“Я не думаю, що ці кризи, хоча я думаю, що ми зможемо знайти справді демократичний шлях подолання цих проблем, можуть у якийсь спосіб загальмувати наш процес”, - сказав він.

Відео дня

“Якщо йдеться, що ми вирішуємо це питання демократично, якщо ми ще раз підтверджуємо, що Україна – демократична країна, яка всі свої внутрішні протиріччя вирішує нормальним чином, то хіба це перешкода для того, щоб стати членом НАТО, чи отримати зараз ПДЧ? Думаю, це навпаки є ще одним свідченням того, що Українська держава вже навчилася всі свої внутрішні конфлікти вирішувати таким чином, щоб це не ставало предметом занепокоєння у інших”, - додав він.

Як повідомляв УНІАН, Україна намагається отримати ПДЧ в НАТО з початку 2008 року. У квітні на Бухарестському саміті НАТО країни-члени Північноатлантичного альянсу вирішили відкласти це рішення до грудня, коли відбудеться засідання міністрів закордонних справ.