REUTERS

Як повідомляє російське інформагентство РИА Новости, лідери країн об'єднання взяли участь у церемонії спільного фотографування.

Офіційні заходи саміту пройдуть у готелі Taj Exotica. Лідери проведуть зустріч у вузькому складі, зустрінуться з представниками Ділової ради БРІКС, проведуть пленарне засідання за участю національних делегацій, після чого буде підписано спільні документи.

Читайте такожІран хоче приєднатися до банку БРІКС

Відео дня

До підписання підготовлено великий пакет документів: крім декларації Гоа — план дій, який визначить пріоритет взаємодії на найближчу перспективу, а також інші важливі документи в галузі економічного, фінансового та гуманітарного співробітництва.

Ближче до вечора лідери БРІКС перемістяться в готель Leela, тут лідери "п'ятірки" зустрінуться з представниками країн регіонального об'єднання BIMSTEC (повна назва — "Ініціатива Бенгальської затоки для многосекторного технічного та економічного співробітництва"). Крім Індії в це об'єднання входять: Бангладеш, Бутан, М'янма, Непал, Шрі-Ланка, Таїланд.

Агентство зазначає, що формально лідери БРІКС провели першу зустріч ще в суботу в форматі неформальної вечері. Того ж дня вони провели дві сесії спільного фотографування.