Коаліція “Нашої України – Народної самооборони”, Блоку Юлії Тимошенко і Блоку Литвина закріпить чинний “статус кво” до президентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в експертному звіті Агентства моделювання ситуацій, оприлюдненому сьогодні на прес-конференції.

Експерти вважають, що від створення коаліції не варто очікувати “серйозних ідеологічних зрушень у політичній комунікації”.

Відео дня

Вони зазначають, що головною метою та водночас механізмом створення цієї коаліції стало обрання Володимира ЛИТВИНА головою Верховної Ради.

Також експерти АМС підкреслюють, що після створення коаліції НУ-НС, БЮТ і Блоку Литвина Президент Віктор ЮЩЕНКО втратив шанси “перехопити ініціативу у політичній комунікації”, а лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ “став на шлях здачі власних інтересів у партії, у якій посилюються відцентрові процеси”.

На прес-конференції директор АМС Віталій БАЛА сказав: “Очевидно, що нинішній формат коаліції є проблемним як для Юлії ТИМОШЕНКО, так і для В.ЮЩЕНКА. Адже для прем’єр-міністра така коаліція не гарантує зняття всіх проблемних питань у комунікації із Президентом та його командою”.

За словами В.БАЛИ, натомість сам Президент сьогодні опинився у ситуації, коли жорстке і безпосереднє протистояння з коаліцією для нього буде означати “тотальну і остаточну втрату електорату та відхід на маргінес”.