Прем’єр-міністр України Віктор ЯНУКОВИЧ заявляє, що не терпітиме «політичних і емоційних» ігор у роботі виконавчої влади.

Як передає кореспондент УНІАН, на цьому він наголосив сьогодні під час розширеного засідання Кабінету Міністрів.

«Я хотів би попередити всіх тих, хто вважає, що можна буде й далі гратися на політичних емоціях і відходити від особистої відповідальності, щоб ви не думали, що вам це вдасться», - заявив В.ЯНУКОВИЧ, зазначивши при цьому, що звертається до усіх – і урядовців, і губернаторів, і всіх присутніх на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відео дня

Також В.ЯНУКОВИЧ заявив, що він особисто буде жорстко контролювати виконання усіх прийнятих урядом рішень, «і це не політика, це конкретика».

Прем’єр також підкреслив, що в оцінці того чи іншого чиновника або керівника для нього матиме значення лише результат та ефективність його діяльності та якість виконання безпосередніх обов’язків.

«Емоцій не буде, буде прагматичний підхід. І оплески, які сьогодні тут були у залі… я все це добре-добре розумію. Хто хоче плескати на майданах, я вам такі умови дуже-дуже швидко дам, будете там плескати. А в уряді і у виконавчій владі всі повинні працювати і відповідати за результати нашої роботи», - заявив В.ЯНУКОВИЧ.

Він також відзначив важливість створення механізму співпраці між гілками влади, зазначивши, що головний недолік за усі роки Незалежності України - дуже низький рівень відповідальності влади, завдяки чому, за його словами, «чиновники тут у Києві навчилися гратися в політику, замість того, щоб вирішувати питання».

«Ми ще багато часу будемо боротися з тим, коли заполітизований чиновник замість того, щоб знаходити рішення, шукає можливості у мутній воді знайти своє безвідповідальне місце, як зорієнтувати Президента, чи хтось на нього не так дивиться», - заявив В.ЯНУКОВИЧ.

Тому, за словами прем’єра, сьогодні влада має продемонструвати політичну волю і викорінити цю практику як у парламенті й уряді, так і в Секретаріаті Президента.