Горбатюк звернувся із заявою на заступника генпрокурора / фото УНІАН

Керівник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк звернувся до генпрокурора із заявою про злочин. Як передає кореспондент УНІАН, про це Сергій Горбатюк заявив на прес-конференції.

Читайте такожСправу Лукаш та Іващенка гальмують в керівництві ГПУ - Горбатюк

У ній він звинувачує заступника генпрокурора Юрія Столярчука у навмисному блокуванні притягнення до відповідальності голови апеляційного суду Черкаської області Володимира Бабенка, щодо якого у слідства є докази його втручання у роботу підлеглого йому судді та у незаконному відчуженні комунального майна - будівлі суду.

Відео дня

Горбатюк розповів передісторію своєї заяви. За його словами, слідчі і прокурори Департаменту спецрозслідування фактично завершили зібрання доказової бази щодо вчинення Бабенком двох злочинів. А саме - тиску на підлеглого Бабенку суддю апеляційного суду Черкаської області Сергія Бондаренка за винесення ним правосудного рішення щодо заборони виселення з гуртожитку громадянки. А також за сприяння у незаконному відчуженні комунального майна Черкас - будівлі суду - на користь приватного власника.

Горбатюк зазначив, що розслідування цієї справи тримає вже біля трьох років. Воно всіляко затягувалося. Лише експертизи тривали понад рік.

Однак все ж у березні поточного року в Департаменті спецрозслідувань склали проект підозри судді Бабенку. І цю підозру має підписати або генеральний прокурор Юрій Луценко, або його заступник Столярчук для того, щоб слідство могло безпосередньо працювати з підозрюваним і згодом передати справу до суду.

Проте, як наголосив Горбатюк, Столярчук "до середини липня не надав жодної офіційної відповіді, чому він не підписав цей проект". Натомість, сказав він, Столярчук безпідставно і в порушення норм КПК прийняв рішення змінити старшого групи прокурорів у цій справі та взагалі передати справу іншому підрозділу ГПУ. Горбатюк вбачає в таких діях "ознаки втручання в діяльність слідчого, прокурора", і тому звернувся із заявою про злочин з боку Столярчука.