В дитячому таборі

Після трагедії в одеському оздоровчому таборі "Вікторія", де загинули в ніч на 16 вересня троє дітей, міський голова Геннадій Труханов відсторонив від посад на період розслідування ще трьох чиновників міськради. Про це повідомила депутат міськради Ганна Позднякова на сторінці в Facebook.

Читайте такожЛуценко заявляє, що тримає на контролі справу про пожежу в дитячому таборі в Одесі

"Тільки що на погоджувальній раді стало відомо, мер відсторонив від займаних посад чиновників, у віданні яких був дитячий табір "Вікторія": віце-мера з гуманітарних питань, голову управління капітального будівництва, керівника міського ДАБКу", - зазначила Позднякова.

Відео дня

Також рекомендується на сесії міськради обговорити питання про створення робочої групи для проведення внутрішнього розслідування причин і обставин, що призвели до трагедії.

Як повідомляв УНІАН, пожежа на території дитячого оздоровчого комплексу «Вікторія» в Одесі стався пізно ввечері 15 вересня. Корпус, де спалахнула пожежа, вигорів ущент. При розборі обгорілих руїн були виявлені останки двох дівчаток, через деякий час були виявлені фрагменти ще одного тіла.

Читайте також13-річний хлопець під час пожежі в одеському таборі виніс 15 дітей з п'яти кімнат

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Затримані директор «Вікторії» Петрос Саркісян і вихователька Наталія Янчик, яка за функціональними обов'язками повинна відповідати за пожежну безпеку. Їм повідомлено про підозру. 18 вересня суд заарештував обох без права внесення застави.