Про зникнення прикордонників стало відомо 4 жовтня / фото УНІАН

Прикордонно-представницька зустріч між Україною та Російською Федерацією щодо двох затриманих українських прикордонників відбудеться у Брянську, де стався інцидент. Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян в ефірі телеканалу "112 Україна".

Читайте такожЖурналіст озвучив одну з ймовірних версій викрадення українських прикордонників Росією

"Зустріч буде проведена на тій ділянці, де це сталося. Там будуть тільки представники ДПСУ та представники прикордонної служби ФСБ Росії. Будемо обговорювати, як наші прикордонники потрапили в руки російських прикордонників. Нам цікава позиція Росії щодо того, яким вони бачать майбутнє цієї ситуації і як вони будуть її вирішувати", - сказав він.

Відео дня

За його словами, українська сторона опрацьовує основні версії події. Про те, де затримані перебувають наразі, не відомо.

Як повідомляв УНІАН, Держприкордонслужба України заявила про зникнення 3 жовтня двох військовослужбовців під час моніторингу державного кордону в Сумській області. Водночас у російських ЗМІ оприлюднили інформацію про нібито затримання представниками прикордонного управління ФСБ РФ двох порушників, які назвалися прикордонниками Сумського загону.

У свою чергу, прокуратура Сумщини 4 жовтня розпочала кримінальне провадження за фактом зникнення двох співробітників ДПСУ за п.1 ч.2 ст.115 КК України з попередньою кваліфікацією – безвісне зникнення. 4 жовтня російська сторона підтвердила, що ними затримано двох громадян України, які заявили, що вони є військовослужбовцями Державної прикордонної служби України.

Але до двох українських прикордонників, яких затримала російська ФСБ, не пускають дипломатів. Українська сторона вже звернулася за допомогою до ОБСЄ та уповноваженого з прав людини.