Міністр оборони України Юрій ЄХАНУРОВ найближчим часом має намір опублікувати свою антикризову програму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні журналістам у Кабінеті міністрів.

«Я - професійний економіст і не можу кинути свою діяльність», - сказав Ю.ЄХАНУРОВ, відповідаючи на питання про свої подальші плани у разі відставки з посади міністра оборони.

Відео дня

Він також не виключає, що розроблену ним антикризову програму буде піддано різкій критиці.

«Днями я опублікую повністю цю антикризову програму. Тоді вже мене проклинати будуть дуже багато людей. Але це не політична програма, вона економічна. У нас зараз істотні провали в економічній сфері. Принаймні, потрібно ухвалювати непопулярні рішення, але ніхто цього не хоче», - пояснив він.

Ю.ЄХАНУРОВ повідомив, що «філософськи» ставиться до можливості відставки з поста міністра оборони і якщо це відбудеться - «наступної ж миті» готовий перейти до політичної діяльності.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні на засіданні уряду були обнародувані результати перевірки ГоловКРУ господарської діяльності Міністерства оборони. Зокрема, було заявлено про виявлені масштабні порушення в земельній сфері, про корупцію в Міністерстві оборони при організації харчування солдатів і закупівлі палива для військової техніки.

Після цього прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО попросила Верховну Раду і МВС створити спеціальну групу з розслідування фактів корупції в Міноборони і заявила про намір звернутися до Президента України Віктора ЮЩЕНКА з проханням відправити Ю.ЄХАНУРОВА у відставку з посади міністра оборони.