Демократія у всьому світі зіткнулась зі складними викликами / скриншот Freedom House

Демократія зіткнулась з серйозною кризою і знаходиться у відступі у всьому світі. Про це йдеться у новому світі міжнародної правозахисної організації Freedom House «Свобода у світі 2018».

Як зазначається у Facebook українського відділення Freedom House, криза демократії посилилася у часи, коли демократичні стандарти США занепадають у пришвидшеному темпі.

Відповідно до даних доповіді, у 2017 році 71 країна зазнала зниження рівня політичних прав та громадянських свобод. Це ознаменувало вже 12 рік послідовного падіння рівня світової свободи.

Відео дня

Читайте такожАр'єв відповів захисникам карти Freedom House з "відірваним" від України КримомЗазначається, що Сполучені Штати відступили від своєї традиційної ролі лідера та зразка демократії, в умовах прискореного падіння політичних прав та громадянських свобод.

За даними Freedom House, сьогодні лише 39% населення планети живуть у вільних суспільствах. 24% - в умовах часткової свободи, а 37% - в недемократичних умовах.

Відповідно до звіту, Україна належить до категорії "частково вільних" країн.

У звіті згадується, зокрема, про напад в Україні на пару видатних чеченських добровольців, які були противниками Путіна та учасниками АТО, що призвело до вбиства одного з них (Аміни Окуєвої – ред.) та поранення іншого (Адама Осмаєва). Київ, здебільшого, звинувачує у операціях проти українських політиків російські спецслужби.