Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО заявляє про своє категоричне неприйняття змін до Конституції «під чиїсь тимчасові корпоративні інтереси».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні журналістам у Харкові.

«Я категоричний супротивник коригування Конституції під чиїсь корпоративні інтереси. Говорю відверто, що останні варіанти конституційних змін, які запланували високі договірні сторони кілька тижнів тому, я категорично відкидаю. Я боюся змови еліт більше, ніж нестримної демократії, що існує сьогодні в Україні. Ось моя відповідь на існуючу конституційну ситуацію», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

При цьому він зазначив, що українська Конституція, «напевно, один з небагатьох документів, які відповідають перспективі України».

«Особисто я взагалі вважаю, що досить часто критикована політреформа, тобто зміни до Конституції, які призвели до розбалансованості повноважень всіх гілок влади, є корисною. На наступних (президентських) виборах я найбільше боюся, що наступний переможець може знову узурпувати владу. Я б не хотів знову повертатися в «кучмізм», під яким би прізвищем він не був. Тому українську Конституцію я поважаю саме за те, що в країні вже немає потенційної можливості диктаторства», - заявив Ю.ЛУЦЕНКО.

«Так, - продовжив міністр, - у нас дуже багато проблем. По-людськи кажучи, бардак всіх дістав. Але, проте, те, що у нас відсутній єдиний кулак, який може всіх «притиснути до нігтя», це теж дуже добре. Якщо хтось цього не цінує, то запитайте у туристів, які бувають в азіатських країнах, вони вам багато що пояснять. Але Конституція також не бездоганний документ, він має змінюватися, але змінюватися має продумано і за результатами політичних кампаній, а не як умова цих кампаній».