Народний депутат від БЮТ Сергій СОБОЛЄВ заявляє, що Кабінет міністрів України має повне право повернути проект державного бюджету на 2010 рік у Верховну Раду для повторного першого читання і не розробляти новий проект документу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу.

С.СОБОЛЄВ нагадав, що під час сьогоднішнього голосування у ВР не була підтримана жодна поправка, яка надійшла до проекту держбюджету.

Відео дня

«Мета на сьогодні очевидна – не дати вступити в силу тим ключовим речам, які закладені у проекті бюджету на 2010 рік. Зокрема, підвищення соціальних стандартів, перерозподіл ключових коштів між центральним бюджетом та місцевими тощо», - сказав С.СОБОЛЄВ.

Він зауважив, що головуючий на пленарному засіданні перший заступник голови ВР Олександр ЛАВРИНОВИЧ, порушуючи Бюджетний кодекс, провів ухвалення рішення, яке привело бюджетний процес до нульової позначки.

«Але я переконаний, що в уряду є всі підстави, аби направити цей бюджет на повторне перше читання на розгляд у (Бюджетний) комітет, щоб усі поправки народних депутатів ще раз були враховані і проголосовані у сесійній залі», - сказав С.СОБОЛЄВ.

Він назвав цинізмом той факт, що депутати від Партії регіонів не голосували самі ж за свої поправки.