Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ заявляє про необхідність ефективнішого використання функцій ОБСЄ для вирішення питань європейської безпеки.

Про це В.ЯНУКОВИЧ заявив сьогодні під час офіційного візиту до Астани, повідомили УНІАН у прес-службі Президента України.

Глава держави також заявив про підтримку казахстанської ініціативи щодо проведення чергового саміту ОБСЄ в Казахстані, який у 2010 році головує в цій організації.

Відео дня

«Проблеми, інтереси, які є у наших держав, часто співпадають. Ми вважаємо, що це створює об’єктивні передумови для нашого співробітництва, в тому числі - і в питаннях міжнародної політики», - зазначив В.ЯНУКОВИЧ.

Він наголосив, що українська сторона готова надати Казахстанові підтримку у формуванні порядку денного саміту. «Враховуючи, що у 2013 році Україна головуватиме в ОБСЄ, це буде для нас добра можливість продовжити естафету», - сказав Президент.

В.ЯНУКОВИЧ також висловив думку, що не варто обмежувати функції ОБСЄ лише моніторингом виборів. «ОБСЄ - це гарний майданчик для розгляду питань європейської безпеки. І ми це повинні використовувати», - переконаний Президент України.