Політолог Володимир ПОЛЯКОВ не радить політичним силам “загравати” з владою, бо вона не збирається рахуватися з їхніми інтересами.

Про це експерт заявив УНІАН, коментуючи ухвалення нового закону про місцеві вибори, який обмежує в них участь «нових» політичних сил.

Зокрема, В.ПОЛЯКОВ вважає, що Арсеній ЯЦЕНЮК, який на останніх президентських виборах допоміг перемозі Віктора ЯНУКОВИЧА, не підтримавши в другому турі Юлію ТИМОШЕНКО, а “після виборів доклав чимало зусиль для руйнування попередньої коаліції, що відкрило дорогу для формування уряду Партією регіонів, після ухваленого закону про місцеві вибори, фактично, залишився без обіцяних політичних бонусів”.

Відео дня

“Це – сигнал всім елітам, що ПР і надалі не збирається розраховуватися за політичними векселями”, - наголосив експерт.

За словами В.ПОЛЯКОВА, “відігравши роль “конструктивної” опозиції, А.ЯЦЕНЮК “став не потрібним новій владі, яка просто закрила дорогу “Фронту змін” на місцевих виборах. Адже, згідно з новим законом, місцеві осередки партій мають бути зареєстровані не пізніше, ніж за рік до дати виборів”.

Експерт також вважає, що “судячи з останнього ефіру “Великої політики” на “Інтері”, зараз кастинг на роль нової “правильної” опозиції за версією Партії регіонів проходить “Свобода” Олега ТЯГНИБОКА».

Як підкреслив В.ПОЛЯКОВ, те, як Партія регіонів повелася з А.ЯЦЕНЮКОМ, “є сигналом політичним елітам, які намагаються домовитися з владою, що їхні послуги не будуть щедро оплачені, і що з їхніми інтересами Партія регіонів не збирається рахуватись”.