Віктор ЮщенкоПрезидент Віктор Ющенко заявляє, що оголошення дострокових виборів до парламенту було способом не допустити кровопролиття під час політичної кризи.

"Хотів би дати маленьку рекомендацію, зокрема, політикам: не треба боятися дострокових виборів. Це в дуже багатьох ситуаціях - чи не єдиний спосіб не допустити громадянської війни, вийти з політичного колапсу, з політичного протистояння", - сказав Ющенко на прес-конференції у понеділок.

"Переконаний, що в ситуації, в якій опинився український парламент через політичну корупцію небачених розмірів, яка завелася в українському парламенті, був єдиний спосіб вивести країну без стрільби в будь-яку сторону – це проведення дострокових виборів", - додав він.

Відео дня

Ющенко також зазначив, дострокові вибори проводяться "з новими уроками".

"У суспільстві піднята тема депутатської недоторканності, привілей і пільг", - сказав він.

Водночас Ющенко висловив переконання, що спекуляції щодо дострокових виборів "ще довго будуть жити в політичному житті України".

"Ця тема буде підніматися нечесними гравцями, спекулятивними політиками. Але яка б політична сила не махала кулаками, вибори - це демократичний інструмент, до якого звертаються політичні сили будь-якої країни...", - сказав він.

Українська правда