Віктор ЮщенкоПрезидент України Віктор ЮЩЕНКО обіцяє, що не дасть підстав для проведення референдуму щодо висловлення йому недовіри.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Києві, коментуючи наміри соціалістів і комуністів ініціювати відповідний референдум.

В.ЮЩЕНКО наголосив, що необхідно керуватись законом і Конституцією, і якщо є підстави, відповідно до цих документів, оцінювати діяльність Президента як незаконну, тоді виникають підстави для постановки відповідного питання. «Але я хочу сказати своїм опонентам, перш за все МОРОЗУ, комуністам, що такої нагоди я їм не дам», - заявив Президент.

Відео дня

Він назвав відповідні ініціативи спекуляцією, «бо ці сили ніколи не виграють на конструктивній поведінці. Вони повинні працювати тільки на заперечення, вони повинні слугувати іншим пріоритетам, і тому вони їх шукають».

В.ЮЩЕНКО висловив жаль, що такі неконструктивні сили ще існують в Україні. «Їхнє майбутнє уже окреслене існуючими тенденціями, які відкриваються серед українських виборців, але це доживання є дуже складним для нації, для щирих людей, які йшли за тими лідерами, що продемонстрували поведінку, я переконаний, яка не красить не просто лідера політичної сили, а й громадянина», - сказав Президент.

Він додав, що не хоче бути суддею майбутніх перспектив комуністів і соціалістів, і вважає, що це повинні зробити громадяни України, які протягом останніх років «дають свою достойну і морально етичну оцінку цим вождям з минулого».