Віталій Кличко
Як повідомили УНІАН у прес-службі політичної партії "УДАР Віталія Кличка", В.Кличко закликав опозиціонерів відмовитися від категоричної риторики у стилі «той, хто не з нами, той проти нас».

За словами політика, сьогодні, за даними соціологічних опитувань, рейтинг «УДАРу» становить приблизно 7%. «Але при цьому об’єднання «УДАРу» з тим же «Фронтом Змін», у якого 10% рейтингу, дає не 17%, а лише 13%. Подібна картина й з «Батьківщиною». Тобто, ми математично втрачаємо, і це пов’язано з багатьма факторами. Зокрема, з різною ідеологічною платформою», – зазначає В.Кличко.

«Тому ми повинні чітко розуміти, якою є наша мета. Об’єднання заради об’єднання? Чи заради перемоги? Вважаю, що нашою головною метою є формування більшості у майбутньому парламенті», – переконаний лідер «УДАРу». Тому, пояснив він, «УДАР» прийняв рішення йти на парламентські вибори окремо, а вже зараз підписати угоду про співпрацю з іншими демократичними силами у майбутній ВР.

Відео дня

Політик також закликав колег по опозиції припинити критику та взаємні звинувачення всередині демократичного табору. В.Кличко вважає, що необхідно дотримуватися принципу непоборення, вирішувати дискусійні питання за круглим столом, а не публічно поливати одне одного брудом. Це грає на користь влади, переконаний лідер «УДАРу».

Відповідаючи на питання журналістів, чи важко звикнути до правил гри в українській політиці, В.Кличко зазначив: «До шантажу та «кидків» з боку колег звикнути неможливо. Я завжди говорив, що українська політика – це як бої без правил. Хто хитріший, хто винахідливіший, той виграє. Але обманом нічого не досягнеш, це короткочасна стратегія. Тому найголовніше для мене – це репутація, яку можна завойовувати довго, а загубити досить швидко», – зазначив В.Кличко.