Обама наказав переглянути реформу в охороні здоров’я / Фото: article-3.com

Президент повідомив, що громадянам буде дозволено зберегти медичну страховку, навіть якщо пропоновані послуги не відповідатимуть раніше схваленим стандартам. Раніше страхові компанії повинні були анулювати такі поліси. З введенням нових правил тисячі американців виявили, що їхня страховка припинить дію з 1 січня 2014 року, повідомляє РІА Новости.

На тему: Британським фармкомпаніям вигідна реформа охорони здоров'я в США

Обама також вибачився за труднощі в роботі сайту healthcare.gov, який повинен був грати роль електронної біржі і підвищувати конкуренцію між страховими компаніями. Лише трохи більше 100 тисяч людей придбали поліси на електронних біржах з моменту їх відкриття 1 жовтня, і лише 27 тисяч людей з цього числа отримали страховку через флагманський сайт, що обійшовся уряду в сотні мільйонів доларів. За словами Обам , він не знав про проблеми з роботою сайту до того, як він почав функціонувати.

Відео дня

"Ми продовжимо розчищати завали, поки не зробимо роботу", - сказав Обама, який опинився під вогнем критики обох партій в конгресі через проблеми з реалізацією реформи.