Андрей Киселев / vk.com

Про це повідомляє Лента.ру.

Видання зазначає, що МВС не пред'явило йому жодних звинувачень. Під час затримання журналіст отримав травми. На причетність до безладів його перевіряли в Оболонському РУВС.

Раніше в МВС заявили, що Кисельов був затриманий «у складі групи зловмисників», які, озброївшись бейсбольними бітами, переслідували автобуси з бійцями спецпідрозділу «Беркут». Згодом, однак, участь журналіста в заворушеннях не підтвердилося.

Відео дня

Як повідомив з Києва кореспондент Ленты.ру, Кисельов в якості журналіста супроводжував учасників протестних виступів. Вранці в середу він разом з активістами відправився в автозак із затриманими опозиціонерами. Бійці «Беркута» витягли всю групу з машини.

Кисельов розповів, що вони півтори години простояли на колінах на снігу. Також при затриманні він отримав рану на брові і численні забої. У лікарні він не був. За словами Кисельова, у протоколі записано, що він і активісти, що були з ним, кидали камені і викрикували антиурядові гасла, хоча в дійсності цього не було.

Щодо активістів заведено справу, за якою Кисельов тепер проходить в якості свідка. Стаття, за якою порушено справу, невідома.

Про затримання Кисельова, який працював у Києві за завданням редакції Ленты.ру, вранці 23 січня розповів його колега по проекту Lenta.doc Олександр Расторгуєв. Він же повідомив, що при затриманні Кисельов був побитий. З вимогою звільнити журналіста виступили голова Ради про прав людини при Президенті РФ Михайло Федотов і голова Спілки журналістів Росії Павло Гусєв.