Пушков / Reuters

"Якщо нам кажуть, що Майдан може бути джерелом влади... Чому воля народу не може бути джерелом влади і самовизначення для Криму? Я вважаю, що йому (Криму) не можна в цьому відмовляти", - заявив Пушков журналістам у п'ятницю, повідомляє РИА Новости.

Читайте такожУ Держдумі РФ порівняли Крим з Косово

"Якщо в Криму буде проведено референдум, то це буде абсолютно законодавчо юридично обґрунтованою базою для зміни статусу (Криму), у разі, якщо населення за це проголосує", - сказав парламентарій.

Відео дня

Він зазначив, що вважає референдум "набагато більш легітимною формою зміни статусу того ж Криму, ніж стихійний Майдан". "Ніякого голосування з приводу вимог Майдану на Україні не було - під дулом пістолета"приймався ряд рішень", - сказав Пушков.

Читайте такожЗ'їзд південно-сходу не проти прийнятих у Києві рішень, але не хоче радикалізму - Пушков

Ряд жителів Криму 25 лютого почали безстрокову акцію протесту біля будівлі Верховної Ради (парламенту автономної республіки), вимагаючи від депутатів не визнавати нове керівництво країни, яке прийшло до влади після заворушень і зіткнень в Києві. Крім того, присутні вимагали провести референдум, на якому жителі Криму обрали шлях подальшого розвитку регіону. Парламент Криму призначила на 25 травня референдум про розширення повноважень автономії.