Кличко

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко закликає російських політиків не втручатися в ситуацію в Криму. Про це він заявив сьогодні журналістам в кулуарах Верховної Ради, повідомили УНІАН у прес-службі партії.

"Мені не зрозуміла позиція багатьох людей, які підігрують і розпалюють протистояння. У нас багато інформації, що до цього задіяні війська Російської Федерації. Потрібно закликати їх не втручатися в ситуацію. Мені дивно, коли депутати Держдуми приїздять до Криму і роблять незрозумілі речі. Мене дивує цей масовий десант. На Майдан вони не приїздили, а тут раптом усі в Криму", - сказав Кличко.

Читайте такожУ Держдумі РФ назвали Януковича чинним президентом України

Відео дня

За словами Кличка, сьогодні Росія своєю військовою присутністю на території Криму порушує Будапештський договір. "Ті дії Росії, які відбуваються в Криму, є порушенням цього договору. Я сподіваюся, що світова спільнота зможе дати чітку оцінку цьому», - сказав лідер "УДАРу".

«В Криму чимало засобів масової інформації, переважно російських, розповсюджують неправдиву інформацію щодо ситуації в Україні і розповідають, що владу захопили націоналісти. Хочу ще раз наголосити, що законність діючої української влади визнали всі ключові країни світу і більшість депутатів Верховної Ради України», - додав він.

Кличко наголосив, що низка політиків різними засобами намагаються розколоти країну. «Але жодних підстав для цього немає. Це робиться навмисно», - сказав Кличко.

Читайте такожЕкс-міністр фінансів РФ застерігає владу Росії від надмірної підтримки Януковича

Як повідомляв УНІАН, будівлі Радміну та Верховної ради Криму рано вранці 27 лютого захопили невідомі. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "теракт".

Пізніше 27 лютого парламент Криму на позачерговій сесії відправив у відставку Радмін Анатолія Могильова і призначив новим прем'єром АРК лідера партії «Русское единство» Сергія Аксьонова. Парламент також призначив проведення всекримського референдуму про розширення повноважень автономії на 25 травня.

Читайте такожУ Держдумі Росії працюють над спрощенням процедури приєднання нових територій - ЗМІ

Того ж дня, 27 лютого, до Севастополя сьогодні прибула група депутатів Держдуми РФ у складі віце-спікера російського парламенту Володимира Васильєва, депутатів Державної Думи Валентини Терешкової, Ірини Родніної та інших і Миколи Валуєва (партія «Єдина Росія»).

Валуєв на своїй сторіночці в Twitter сьогодні написав: "Прибув до Севастополя, щоб підтримати жителів Криму. Друзі, Росія з вами!".