REUTERS

Як повідомив директор Управління фінансової розвідки князівства Даніель Телесклаф, таке рішення було прийнято "услід за подібним заходом швейцарського уряду, який сьогодні набув  чинності".

"Всі особи, які мають у розпорядженні рахунки людей зі списку, зобов'язані негайно заявити про них в Управління фінансової розвідки", - додав він.

За словами Телесклафа, список точно повторює той, що був поширений раніше 28 лютого Федеральним зборами (урядом) Швейцарії.

Відео дня

В управлінні пояснили, що на даний момент складно сказати, який обсяг коштів зазначених осіб знаходиться в банках князівства: "Це буде ясно наступного тижня, коли банки проведуть перевірку і відзвітують перед нами".

Як повідомляв УНІАН,Швейцарія та Австрія оприлюднили списки колишніх українських чиновників, чиї рахунки будуть заблоковані.

Зокрема, до списків обох країн потрапили наступні колишні українські посадовці: Віктор Янукович, Олександр Янукович, Микола Азаров, Сергій Арбузов, Михайло Добкін,  Геннадій Кернес,  Олександр Клименко, Андрій Клюєв, Віталій Захарченко, Віктор Пшонка і Олена Лукаш.

Окрім того, Швейцарія включила до списку Раїсу Богатирьову, Юрія Іванющенка, Сергія Клюєва, Бориса Колеснікова, Юрія Колобова, Володимира Козака, Миколу Присяжнюка та Олександра Єфремова.

У той час, Австрія додала до списку Валерія Коряка (колишній керманич київської міліції), Олександра Попова, Станислава Шуляка, Володимира Сівковича, Олександра Якименка та Юрія Іванющенка.