Павло Петренко / rupor.info

Про це повідомляє Урядовий портал.

Так, напередодні Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд офіційно звернувся до Венеціанської комісії «За демократію через право» з проханням надати висновок щодо рішення Верховної Ради АР Крим про приєднання до Російської Федерації. У зв’язку з цим до участі у сесії Венеціанської комісії було запрошено Міністра юстиції України Павла Петренка, щоби Міністр представив офіційну позицію України щодо цього питання.

Читайте такожМЗС заявляє, що Україна нікому не віддасть Крим

Відео дня

Зокрема, Рада Європи просить Венеціанську комісію роз’яснити, чи прийняте Верховною Радою АР Крим рішення організувати референдум про приєднання до Російської Федерації або відновити дію Конституції Республіки Крим 1992 року узгоджується з конституційними принципами.

Окрім того, Венеціанська комісія має надати свої висновки щодо того, чи відповідає нормам і принципам міжнародного права проект закону РФ «Про внесення змін до Федерального конституційного закону «Про порядок прийняття в Російську Федерацію і утворення у її складі нового суб’єкта Російської Федерації».

Передбачається, що Венеціанська комісія розгляне вказані документи та винесе свої висновки на затвердження під час чергової 98-ї пленарної сесії, яка має відбутись 21-22 березня 2014 року.