ОБСЕ / vk.com/banqaa

Затримані терористами в Слов'янську офіцери з країн ОБСЄ не вважають себе військовополоненими, проте не знають, коли потраплять додому, заявив на прес-конференції глава військової місії полковник Аксель Шнайдер (Німеччина), передає РИА Новости.

Читайте такожТерористам в Слов'янську заручники потрібні для торгу - РНБО

"Вже кілька днів ми знаходимося тут, у цьому місті, в руках мера цього міста. Спочатку нас розмістили в підвалі, і ми повинні були самі створити собі умови. Вчора нас перевели в більш зручні умови, там є опалення та кондиціонер", - розповів Шнайдер.

Відео дня

При цьому офіцери кажуть, що не вважають себе військовополоненими. "Ми не бранці, ми гості мера Пономарьова", - запевнив журналістів Шнайдер.

Також затримані в Слов'янську військові спостерігачі ОБСЄ заявили, що не знають, де знаходяться зараз затримані разом з ними українські офіцери.

Як повідомляв УНІАН, 25 квітня в Слов'янську терористи захопили автобус, в якому знаходились 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій. За даними Міноборони Німеччини, у складі неозброєної місії, затриманої в Слов'янську, - троє військових спостерігачів з Німеччини, один німецький військовий перекладач та четверо військових спостерігачів з Данії, Чехії, Польщі та Швеції.

Бойовики заявили про намір обміняти їх «на наших полонених, зокрема, на (заарештованого «народного губернатора» Донецька) Павла Губарєва».