СБУ разоблачила преступную группу / Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, ця група організувала фінансову схему для виведення в тіньовий обіг коштів вітчизняних суб’єктів господарювання, у тому числі з державною часткою.

СБУ встановила причетність 6 громадян України, у тому числі директора відділення місцевої банківської філії, до нелегальної фінансової схеми з незаконного переведення безготівкових коштів у готівку - розкрадання коштів державних підприємств, а також незаконного перерахування валюти за межі України за допомогою фіктивних комерційних структур.

Відео дня

Читайте такожУ Миколаєві затримали терористів, які готували вибухи під час покладання квітів 9 травня

Встановлено, що директор відділення банку, зловживаючи службовим становищем, забезпечував контроль за рахунками підприємств, які використовуються у незаконних оборудках, та видачу готівки. До обов’язків інших двох учасників групи входило отримання грошей у відділенні банку. Інші виконували обов’язки кур’єрів. За останні три роки у тіньовий обіг щорічно виводилось майже по 300 млн грн.

6 травня співробітники СБУ затримали чотирьох зловмисників під час отримання грошей в одній із банківських установ Одеси. У затриманих вилучено 1,6 млн грн готівки.

Того ж дня правоохоронці провели 11 обшуків в офісних приміщеннях, помешканнях і транспортних засобах учасників оборудки. Під час обшуків було вилучено фіктивні печатки підприємств, фінансово-господарську документацію, ноутбуки з встановленою системою дистанційного управління рахунками «клієнт-банк», накопичувачі інформації, які містять дані щодо обсягів проведених операцій та замовників протиправних послуг, а також понад 2 млн грн готівкою.

Перевіряється інформація про використання коштів, отриманих у результаті протиправної оборудки, для фінансування радикальних груп і дестабілізації ситуації в регіоні.

Читайте такожПрокурор Києва закликав міліцію "без вагань" застосовувати зброю проти терористів 9 травня

Згідно з ухвалою суду, накладено арешти на рахунки 5 підприємств, підконтрольних учасникам фінансової оборудки, на яких перебувало понад 3 млн грн.

Триває досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.