REUTERS

Самопроголошена «Луганська народна республіка» звернулася до Російської Федерації з проханням ввести миротворчі сили на територію ЛНР.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі ЛНР, про це йдеться у зверненні до президента Російської Федерації Володимира Путіна, Голови Державної Думи РФ Сергія Наришкіна, Голови Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Валентини Матвієнко.

У зверненні сказано, що «сьогодні, о 4 годині ранку, по-фашистськи, як у кривавому 41 році», українські збройні сили здійснили акт агресії проти мирного населення Луганської народної республіки.

Відео дня

Читайте такожТерористи ЛНР оголосили у себе воєнний стан

«Відповіддю на звернення до уряду України з вимогою негайного виведення всіх збройних формувань на нашій території українські збройні сили розв'язали кровопролиття мирного населення міст і сіл Луганщини.

Керівництво Луганської Народної Республіки звертається до вас з проханням ввести миротворчі війська на територію Луганської Народної Республіки», - сказано у зверненні.

Також, згідно з повідомленням, у зверненні, підписаному самопроголошеним "губернатором" Валерієм Болотовим, підкреслюється, що Російська Федерація в особі її офіційних представників і народу братньої Росії визнала та підтримала проведення референдуму про створення незалежної республіки на території колишньої Луганської області, жителі якої скористалися природним правом народу на самовизначення.

Читайте також"Луганська Народна Республіка" просить ООН визнати її незалежність

«Результати його виявилися настільки вражаючими і переконливими, що не залишилося жодних сумнівів - народ зробив свій однозначний вибір.

Але нелегітимна, не визнана Південним Сходом України влада в Києві, здійснила державний переворот, намагається нав'язати нам свою волю за допомогою відвертого насильства. Вона проводить каральну операцію проти народу республіки, підтримувану її західними партнерами. Її війська, як регулярні, так і набрані з добровольців-націоналістів, продовжують окупувати частину території Луганської Народної Республіки, розв'язавши відвертий терор проти місцевих жителів і погрожуючи життєдіяльності молодої держави. У нас немає достатніх сил для повного вигнання іноземного агресора з нашої землі», - йдеться в тексті документа.

За словами Болотова, запобігти гуманітарній катастрофі, що «спланована від імені України її нелегітимним урядом», може тільки введення миротворчих військ Росії.

Читайте такожМісцева міліція відмовилася підкорятися "міністру" терористичної ЛНР - ЗМІ

«Ми не сумніваємося, що братня нам країна рано чи пізно прийме таке рішення. І ми сподіваємося, що воно буде прийнято раніше, ніж на території Луганської Народної Республіки вибухне гуманітарна катастрофа, штучно створювана на нашій території націоналістичним урядом суміжної держави Україна», - йдеться у зверненні.