Джо Байден / REUTERS

Джозеф Байден оцінив дії української влади як правильні та високопрофесійні, повідомляє прес-служба президента. 

Петро Порошенко зі свого боку заявив, що припинення вогню з боку бойовиків має супроводжуватися звільненням заручників та перекриттям кордону для зупинення проникнення на територію України найманців, зброї та наркотиків з російської сторони. Порошенко констатував, що зараз Росія має продемонструвати реальні кроки назустріч.

Президент України наголосив, якщо мирний план не виконуватиметься, то США і ЄС мають докласти рішучих зусиль на підтримку України, зокрема рішенням Європейської Ради 27 червня. На думку Глави держави, трансатлантична солідарність у цьому питанні є дуже важливою.

Відео дня

Дж. Байден поінформував П.Порошенка про розмову Президента США Б.Обами та Президента Російської Федерації В.Путіна, яка була майже повністю присвячена українському питанню.

Читайте такожПорошенко особисто представить ЄС інформацію про перші результати мирного плану

У відповідь Президент України висловив подяку США за підтримку, зокрема у розширенні програм співпраці у сфері безпеки та оборони. Зокрема, йшлося про одночасні короткострокові заходи для надання термінової допомоги, а також довготермінових програм задля побудови інституційної спроможності української армії.

В ході розмови Віце-Президент США також позитивно оцінив залучення до тристороннього формату переговорів з імплементації мирного плану другого Президента України Леоніда Кучму.